» » Другий день роботи Весняної академічної школи Буковель-2021, BASS-2021

Другий день роботи Весняної академічної школи Буковель-2021, BASS-2021

Дата: 14-05-2021, 13:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Другий день роботи Весняної академічної школи Буковель-2021, BASS-2021  «Інтернаціоналізація вищої освіти у контексті розвитку культурної та публічної дипломатії» розпочався із виступу Віолетти Удовік, другого секретаря посольства України в Японії з культурно-гуманітарних питань. Пані Віолетта акцентувала свою увагу на культурнії дипломатії України в Японії. У роботі міжнародної школи взяв участь ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий. Доктор наук акцентував свою увагу на основних векторах інтернаціоналізації вищої освіти та особливостях навчання в реаліях сьогодення: «Процес інтернаціоналізації вищої освіти в світі триває уже понад чверть століття. За цей період суттєво змінилося розуміння цілей, пріорітетів, механізмів та інструментів здійснення, практичних наслідків і очікуваних результатів. В останні роки інтернаціоналізація вищої освіти на світовому рівні все більше сприймається як своєрідний «двигун» розвитку не тільки освіти, а і усього суспільства, як ефективний інструмент примноження її лідерського потенціалу. Інтернаціоналізація є необхідним основним інтеграції освітніх систем до світового і європейського простору вищої освіти і  наукових досліджень; налагодження інтеркультурної комунікації, розвитку партнерських стосунків між державами, а також чинник підвищення якості освіти і науких досліджень.

До роботи академічнох школи долучились:

 

Анна ТЕРТИЧНА - кандидат історичних наук, дипломат (радник МЗС України), член Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин.

Анастасія СIMAХОВА - доктор економічних наук, доцент, заступниця Голови Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Bіце-президент ВГО "Українська асоціація економістів-міжнародників", виконавча директорка Всеукраїнського благодійного фонду регіональних досліджень.

 

Вiолетта УДОВІК - PhD, магістр права (Токійський університет), другий секретар Посольства України в Японії з культурно-гуманітарних питань Культурна дипломатія України в Японії.

Mag. Esther DREXLER - The University College of Teacher Education Vienna, (Austria).

Мag. Verena GRATZER -  The University College of Teacher Education Vienna, (Austria).

 Proft. Dr. Christian RUDLOFF -  The University College of Teacher Education Vienna (Austria).