» » Тернопільська обласна рада затвердила Положення про обласну учнівську олімпіаду з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади

Тернопільська обласна рада затвердила Положення про обласну учнівську олімпіаду з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади

Дата: 13-05-2021, 16:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Розглянувши пропозиції ректорату Західноукраїнського національного університету, Тернопільська обласна рада прийняла рішення від 17 березня 2021 року № 117 «Про внесення змін і доповнень до рішення Тернопільської обласної ради від 06 листопада 2018 року № 1190 «Про затвердження програми розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2019-2023 роки».

Цим рішенням затверджено Положення про обласну учнівську олімпіаду з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади, яка проводиться з метою підвищення рівня політичної освіти, культури та громадянської активності учнівської молоді, передбачено відповідне фінансування для навчання за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування» за кошти обласного бюджету за регіональним замовленням.

Організаторами Олімпіади є Тернопільська обласна рада і кафедра менеджменту, публічного управління та персоналу Західноукраїнського національного університету.

Учасниками Олімпіади можуть бути учні 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Тернопільської області.

Журі Олімпіади визначає одного учасника, який за підсумками Олімпіади нагороджується дипломом І ступеня, двох учасників, які нагороджуються дипломами II ступеня, і трьох учасників, які нагороджуються дипломами III ступеня.

Переможці Олімпіади, які посіли І, II, III місця, нагороджуються дипломами та відзнаками голови Тернопільської обласної ради і можуть здобувати вищу освіту на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування» за кошти обласного бюджету за регіональним замовленням. Рішенням Тернопільської обласної ради на 2021-2023 роки на ці потреби в обласному бюджеті передбачено 1345,5 тис. грн.

Цьогоріч обласна учнівську олімпіаду з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади буде проведена на базі Західноукраїнського національного університету в червні 2021 року, про що буде повідомлено листом управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації всі заклади середньої освіти ІІІ ступеня Тернопільської області.