» » Відбулось бінарне заняття з елементами дуальної освіти!

Відбулось бінарне заняття з елементами дуальної освіти!

Дата: 13-05-2021, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках співпраці з випускниками університету та орієнтації на обмін досвідом практикуючих фахівців та студентської молоді 13 травня відбулось бінарне заняття з елементами дуальної освіти з дисципліни «Економіка землекористування», яку викладає доцент Любезна Ірина Василівна для студентів денної форми навчання навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету.

Спікерами виступили випускник ЗУНУ, д.с.-г.н., с.н.с., заступник директора з наукової роботи Тернопільської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Сидорук Борис Орестович та к.с.-г.н., вчений секретар Тернопільської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Сидорук Галина Петрівна.

Борис Орестович розповів про особливості діяльності установи  в межах виконання різного роду напрямків наукових досліджень у різних галузях сільськогосподарської діяльності. Зосередив увагу на дослідженнях в галузі рослинництва, землеробства, а також  екологізації даних видів діяльності. У цьому аспекті визначальною є адаптивність сільськогосподарських культур до змін в кліматичних умовах. Тому екобезпечне землеробство є важливим для покращення якості земельних угідь і формування високої продуктивності сільськогосподарських культур і раціонального землекористування. Це важливо у напрямку євроінтеграційних процесів  і формування сучасних наукових традицій.

Галина Петрівна презентувала зразки насіння сільськогосподарських культур та розкрила основні аспекти їх технологічного вирощування.

Студенти мали змогу поспілкуватися із директором ТДСГДС ІКСГП НААН Ящук Тетяною Сергіївною та отримали запрошення на проходження стажування  на полях установи.