Відбувся круглий стіл

Дата: 12-05-2021, 15:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя відбувся круглий «Перспективи впровадження інновацій в агрономії». Модераторами виступили професор Національного університету біоресурсів і природокористування України Олег Овчарук та доцент Західноукраїнського національного університету Ірина Любезна.

У дискусії взяли участь студенти та практикуючі агрономи, а саме Андрій Савченко та Михайло Марків, основним напрямом діяльності яких є вирощування зернових, технічних та кормових культур, їх зберігання та реалізації.

Андрій Савченко розкрив особливості модернізації посівних комплексів та залучення програми метеомоніторингу господарств у  компанії «Сингента», що дає можливість використання засобів захисту рослин. Цікавим було почути, що у господарстві ТОВ ДП «Зернятко» вирощують понад  1000 га гороху.

Михайло Марків детально розповів про зміни селекції цукрових буряків і технології її вирощування, взаємозв’язок виробництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Учасники круглого столу обговорили про значення інновацій та їх впровадження у виробництво агарних компаній та перспективи співпраці у галузі агрономії між студентською молоддю наших університетів.