» » Зустріч з головним бухгалтером Групи компаній «Клуб Рослин»

Зустріч з головним бухгалтером Групи компаній «Клуб Рослин»

Дата: 13-05-2021, 09:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Онлайн-технології об’єднують студентів і випускників навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету.

Випускниця кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу класичного університету Христина Герега, а сьогодні – головний бухгалтер Групи компаній «Клуб Рослин», прочитала для студентів відкриту гостьову лекцію на тему “Прикладні аспекти організації обліку на підприємстві в умовах цифрової трансформації бізнесу”.

Слухачами лекції були студенти освітніх програм “Облік і аналітика цифрової економіки” та “Облік і оподаткування агропромислового бізнесу” навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури ЗУНУ.

Христина Герега ознайомила слухачів з особливостями діяльності Групи компаній Клуб Рослин, радо поділилась практичними лайфхаками, пов’язаними з обліком, звітністю, інформаційними технологіями, оподаткуванням.

Випускниця наголосила, що бухгалтерський облік є частиною загальної інформаційної системи, яка перетворює первинні дані, зафіксовані в документах, в продукт для управління. Таким продуктом є оброблена інформація, яка має властивості товару. Бухгалтерський облік є засобом виробництва товару особливого роду – інформації, яка має вартість, собівартість, ціну та інші категорії товарного виробництва. В умовах цифрової економіки бухгалтерський облік повинен стати чіткою складовою системи отримання, обробки, і передачі економічної інформації.

Під час лекції студенти отримали практичні поради щодо автоматизації обліку на підприємстві:

- організації ведення обліку на підприємстві в умовах цифрової економіки;

- використання програмного забезпечення на підприємстві (Медок , Арт-звіт; програма 1С);

- використання програми «Вчасно» для здійснення обміну документами між контрагентами (https://vchasno.ua/)

- особливості використання системи Trello, яка дає  змогу керувати будь-якими задачами: від великих проєктів із залученням всіх працівників до цільових задач, які дає керівник своєму підлеглому;

- ведення електронних таблиць для структуризації інформації по відправках товару;

- використання електронних документів при формуванні угод.

Студенти отримали багато корисних порад та дякують спікерці за цікаву зустріч!