» » Ректор взяв участь у Міжнародній конференції

Ректор взяв участь у Міжнародній конференції

Дата: 11-05-2021, 17:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий взяв участь у Міжнародній конференції «Міжнародне співробітництво у вирішенні проблеми соціальної і професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхній сімей в Україні», яка розпочала свою роботу у Києві 11 травня 2021 року. Організатори заходу - Міністерство у справах ветеранів України, Міжнародний фонд соціальної адаптації  за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівство Норвегія доклали чимало зусиль, щоб учасники мали змогу поділитися досвідом  та обговорити проблеми соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей, а також розширити міжнародне співробітництво. Загальна чисельність усіх охочих понад 200 чоловік. Приємно відзначити, що до роботи в офлайні долучилися 100 зацікавлених, а у режимі онлайн працювали представники Міністерства  у справах ветеранів України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України, Посольства Королівства Норвегія в Україні, Міжнародного фонду соціальної  адаптації, Nord університету (Новрегія), посольства іноземних держав, міжнародних організацій.

З доповіддю виступив ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий, який окреслив роль університетів у професійній та соціальній адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в Україні.

«Сьогодні класичний університет Тернополя здійснює якісну професійну перепідготовку  та соціальну адаптацію, створюючи необхідні умови для реалізації освітньої траєкторії слухачів проєкту «Норвегія-Україна». Залучаючи до навчального процесу кращих українських фахівців-практиків та іноземних лекторів, консультантів для бізнес-партнерства, ми здійнюємо  перехід слухачів з військового до цивільного життя, співпрацюємо з державними та місцевими органами влади, об’єднаними територіальними громадами, ветеранськими спілками та організаціями учасників АТО/АОС щодо реалізації  комплексної програми соціальної підтримки учасників на регіональному рівні».

 

Перший день роботи  Міжнародної конференції завершився  плідними дискусіями, цікавими зустрічами та  планами на майбутнє.