» » Відбулась лекція Оксани Дендевич

Відбулась лекція Оксани Дендевич

Дата: 29-04-2021, 16:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 26 квітня 2021 року з ініціативи студентів ОПП “Соціальне забезпечення” та професорсько-викладацького колективу кафедри фінансового менеджменту та страхування Західноукраїнського національного університету відбулася відкрита онлайн-лекція.

Спікер - начальник відділу з прийняття рішень щодо надання житлових субсидій Управління соціальної політики Тернопільської міської ради Оксана Дендевич.

Тема: “Житлові субсидії: основні умови та порядок призначення”.

У ході зустрічі активно обговорювали питання, що стосувалися:

- основних умов, відповідно до яких відбувається призначення такого виду соціальної допомоги як житлова субсидія;

- видів доходів, які включаються та не включаються при нарахуванні житлових субсидій у розрізі суб’єктів отримання такої соціальної виплати (студентів, власників та орендарів житла, безробітних, а також іноземних громадян та внутрішньо-переміщених осіб);

- переліку документів, які необхідно подати з метою призначення житлової субсидії та способів такої подачі (особисто, поштою чи онлайн);

- механізму нарахування житлових субсидій та ролі Комісії з питань призначення житлових субсидій у цьому процесі;

- особливостей врахування державних соціальних стандартів (соціальні норм і нормативів) у сфері житлово-комунального обслуговування при розрахунку субсидій.

 

Опісля лекції учасники вели активну дискусію та мали змогу запитати доповідача про моніторинг й оцінювання адресності надання житлових субсидій та новітніх технологій, які застосовуються у процесі субсидування населення в Україні. Корисними для студентів стали практичні рекомендації Оксани Володимирівни щодо методики розрахунку житлових субсидій та особливостей призначення такого виду соціальних виплат через Комісію з питань призначення житлових субсидій.

Підсумовуючи результати зустрічі, пані Оксана висловила сподівання щодо продовження співпраці з кафедрою фінансового менеджменту та страхування ЗУНУ. У свою чергу, студенти подякували організаторам заходу за цікаве спілкування!