» » Відбулося засідання Вченої ради

Відбулося засідання Вченої ради

Дата: 28-04-2021, 19:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя 28 квітня 2021 року відбулося засідання Вченої ради.  Ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий привітав університетську спільноту з прийдешнім святом світлого Христового Воскресіння та побажав колективу, щоб Боже Благословення торкнулося кожної родини, а у серцях панувала радість, надія та душевний спокій.

З  особливою шанобливістю Андрій Ігорович вручив диплом доктора юридичних наук Валентині Сломі, яка уже багато років працює на благо Західноукраїнського національного університету.

Подяку Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність отримали: Сергій Банах -декан юридичного факультету, Анатолій Саченко - виконувач обов’язків завідувача кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління,  Тетяна Борисова - завідувач кафедри маркетингу, Оксана Гугул - виконувач обов’язків завідувача кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу,   Ігор Дацків - завідувач кафедри міжнародних відносин та дипломатії,  Анатолій Луцик – завідувач кафедри податків та фіскальної політики, Ніна Рогатинська - доцент кафедри кримінального права і процесу, економічної безпеки та правоохоронної діяльності та Едуард Маляр -  доцент кафедри  спорту та фізичного виховання. Нагрудним знаком «Відмінник освіти» нагороджено Ольгу Кириленко -  завідувача кафедри фінансів ім. С. І. Юрія. Також ректор вручив кращим працівникам закладу вищої освіти подяки та грамоти за вагомий внесок у розвиток університету.

На засіданні Вченої ради університету були присутні гості: Олександр Бірюков, голова Тернопільського обласного відділення комітету з  фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки  України та директор центру сходознавства та африканістики Микола Мовчан. Пан Олександр передав вітання колективу ЗУНУ від Вадима Стеценка, голови комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, й вручив ректору диплом та кубок за 1 місце, яке виборов Західноукраїнський національний університет у ІІІ зимовій Універсіаді України з біатлону та за 2 місце у ХVI літній Універсіаді України з дзюдо у командних змаганнях (жінки).

Микола Мовчан розповів колективу про нові можливості вивчення східних мов у класичному університеті Тернополя  та презентував студентам подарунки від Посольства Туреччини в Україні – книги та зошити для вивчення турецької мови.

Також члени Вченої ради розглядали питання про зміни у складі ректорату, присвоєння почесного звання «Заслужений працівник освіти України» і «Почесний  працівник університету», створення міжнародної школи комунікацій ЗУНУ, затвердження міжнародних консультантів кваліфікаційних робіт, відкриття аспірантури за спеціальністю 125 «Кібербезпека», рекомендації до друку підручників з присвоєнням грифу «Затверджено вченою радою ЗУНУ», про висунення Муравського В.В., д.е.н., доц., претендентом на отримання іменної стипендії Верховної Ради України для молодих учених; затвердили звіти про закордонне відрядження та розглянули конкурсні справи.