» » Круглий стіл із обговорення освітньої програми спеціальності 141 «Енергетичний аудит».

Круглий стіл із обговорення освітньої програми спеціальності 141 «Енергетичний аудит».

Дата: 21-04-2021, 18:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 квітня 2021 року у класичному університеті Тернополя разом із стейкхолдерами в онлайн-режимі було проведено круглий стіл із обговорення освітньої програми спеціальності 141 «Енергетичний аудит».

Модератор заходу д.е.н., професор, завідувач кафедри обліку та економіко-правового забезпечення агропромислового бізнесу Руслан Бруханський представив академічну спільноту ЗУНУ, які взяли участь в обговоренні та ознайомив присутніх із сучасними проблемами енергоспоживання.

Гарант освітньої програми «Енергетичний аудит» д.е.н., професор Петро Пуцентейло презентував проєкт, охарактеризував особливості навчання, специфіку компонентного наповнення і унікальність кваліфікаційних характеристик майбутнього фахівця, розповів про результати опанування студентами запропонованих дисциплін.

Павло Савечко, завідувач сектору з енергоефективності Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради, випускник нашого університету, зазначив: «Якість і структура змістової складової освітньої програми «Енергетичний аудит» не викликають сумнівів і характеризуються логічністю й послідовністю».

Софія Близнюк, заступниця управління ЖГК та енергоефективності Тернопільської обласної державної адміністрації розповіла про сучасний стан енергозбереження у Тернопільській області, про зацікавленість місцевих та державних органів влади у наявності підготовки відповідних спеціалістів.

Михайло Мельник, регіональний консультант у Тернопільській області Програми підтримки Фонду енергоефективності України наголосив, що запропонована освітня програма  є необхідною в умовах сьогодення і правильним вектором підготовки майбутніх спеціалістів.

Сергій Лупак, радник міського голови з питань ОСББ додав, що підготовку фахівців доцільно було б посилити співпрацею з головами ОСББ у напрямі консультування і допомоги у реалізації проєктів з енергоефективності багатоквартирних будинків.

Стейкхолдери Галина Копит,головний спеціаліст сектору з енергоефективності Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради та Ігор Стефанів, регіональний координатор (Проєкт ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES)) надали  пропозиції та відмітили відповідність ОПП «Енергетичний аудит» вимогам стандарту про вищу освіту.

Руслан Бруханський підсумував та подякував усім учасникам за цінні поради та слушні пропозиції щодо обговорення проєкту освітньої програми спеціальності 141 «Енергетичний аудит».