» » Студенти та викладачі кафедри податків та фіскальної політики ЗУНУ дізнались про сучасні методи виявлення правопорушень у фіскальній сфері за допомогою аналізу фінансово-правової інформації

Студенти та викладачі кафедри податків та фіскальної політики ЗУНУ дізнались про сучасні методи виявлення правопорушень у фіскальній сфері за допомогою аналізу фінансово-правової інформації

Дата: 3-03-2021, 14:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Відбувся вебінар на тему: "YouControl як інструмент для бізнес-розвідки". Організатори - кафедра податків та фіскальної політики ЗУНУ та ТзОВ  «Ю-КОНТРОЛ». Головний спікер - Михайло Кольцов, менеджер з навчання та розвитку YouControl.

Учасники вебінару дізналися як аналізувати відкриті дані компаній та фізичних осіб, виявляти їх ризикові фактори, правопорушення за допомогою аналітичної системи YouControl (youcontrol.com.ua). Більш детально зупинилися на деяких проблемних питаннях щодо уникнення суб'єктами господарювання сплати податків. Зокрема модератор заходу професор кафедри податків та фіскальної політики Олександра Васильчишин зауважила про наявність великої кількості фіктивних товариств та безкарність їх злочинної діяльності у зв'язку із декриміналізації ст. 205 Кримінального кодексу України.

Завідувач кафедри податків та фіскальної політики ЗУНУ Анатолій Луцик відмітив: «Сьогодні методам протидії розмиванню податкової бази та виведенню прибутку з-під оподаткування як інструментам ухилення від сплати податків, необхідно приділяти особливу увагу. Важливими є способи протидії, які носять як об’єктивний (не залежать від відношення платника податків до існуючої податкової системи), так і суб’єктивний (відображають ставлення платника податків до обов’язку сплачувати податки) характер, оскільки між їх чинниками та наслідками існує нерозривний зв’язок».

Учасники висловили подяку за цікаві можливості використання аналітичної системи YouControl. Анатолій Луцик наголосив на необхідності подальшої співпраці в контексті формування навиків фінансового аналізу у студентів ЗУНУ, подякував за співпрацю та активне обговорення проблемних питань у фіскальній сфері.