» » На соціально-гуманітарному факультеті стартує новий проєкт «Відкриті діалоги»!

На соціально-гуманітарному факультеті стартує новий проєкт «Відкриті діалоги»!

Дата: 23-02-2021, 13:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Соціально-економічні та військово-політичні процеси, що відбуваються в Україні впродовж останніх років, актуалізують у військовослужбовців, звільнених у запас, проблеми із забезпечення різних видів їхньої адаптації, конкурентоспроможності на ринку праці.

Соціальної адаптації потребують постраждалі учасники Революції Гідності; ветерани (демобілізовані); військовослужбовці запасу; діючі військовослужбовці та представники сектору безпеки та оборони, що знаходяться на стадії переходу до цивільного життя; учасники ООС та особи, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони та члени їхніх сімей; родини загиблих військовослужбовців.

У зв'язку з цим на соціально-гуманітарному факультеті стартує новий проєкт - дискусійна платформа «Відкриті діалоги», метою якого буде обговорення програм переходу до цивільного життя, перекваліфікації, психологічної адаптації та супроводу військовослужбовців та їх сімей.

 

25 лютого 2021 року у конференц-залі соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ о 14.00 год. відбудеться зустріч з американським військовим діячем, капітаном І рангу ВМС США Гарі Табахом.

Захід торкнеться питань соціальної адаптації військовослужбовців при переході до цивільного життя.

 

У фокусі дискусії:

Виокремлення основних проблем військовослужбовців при переході до цивільного життя.

Забезпечення професійної адаптації військовослужбовців та сприяння у працевлаштуванні звільнених в запас військовослужбовців (організаційний контекст, порівняльний аналіз (Америка-Україна).

Шляхи реалізації комплексної медико-психологічної реабілітації звільнених в запас військовослужбовців.

Функціонування системи соціальної адаптації військовослужбовців при переході до цивільного життя .

Напрямки вирішення проблем військовослужбовців із забезпечення різних видів їхньої адаптації, конкурентоспроможності на ринку праці.

 

Модеруватиме захід доцент кафедри освітології та педагогіки Елеонора Ященко.

Відповідальна за організацію заходу заступник декана СГФ Оксана Коваль.