» » ЗУНУ у топі міжнародного рейтингу uniRank

ЗУНУ у топі міжнародного рейтингу uniRank

Дата: 8-02-2021, 17:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Оприлюднено результати зимової сесії міжнародного рейтингу uniRank. Цей рейтинг складається на основі вебометричних даних, отриманих з 5 різних джерел веб-аналітики.

Рейтинг UniRank University Ranking (4ICU) – міжнародний неакадемічний рейтинг, що досліджує якість представлення та популярність університетів світу у веб-просторі. Публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи популярність більше 11 тисяч закладів вищої освіти світу та 186 закладів вищої освіти України за популярністю їхніх веб-ресурсів. Це допомагає міжнародним студентам, викладачам та науковцям дізнаватися, наскільки певний заклад вищої освіти є популярним в тій чи іншій країні.

 Для розрахунку позиції в рейтингу застосовується особливий алгоритм, заснований на незалежних вебометричних показниках, зібраних і оброблених з авторитетних веб-джерел. При побудові рейтингу використовуються показники цитованості та відвідуваності офіційних веб-представництв закладів вищої освіти світу і враховуються такі показники, як оцінка ранжування домену сайту пошуковими системами, рівень відвідуваності, кількість і якість активних посилань та доменів-джерел посилань, кількість унікальних відвідувачів і переглядів сторінок сайту закладу вищої освіти.

Західноукраїнський національний університет серед 186 українських закладів вищої освіти посів чільне 7 місце. Пишаємося, що класичний університет Тернополя – лідер серед українських вишів!

Вітаємо академічну спільноту з вагомим досягненням, зичимо цікавих напрацювань і нових здобутків!

 

З рейтингом можна ознайомитися за посиланням: https://www.4icu.org/ua/