У 1971 році створено архів ЗУНУ

Дата: 8-01-2021, 09:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Історія архіву розпочинається із 8 січня 1971 р., коли при канцелярії інституту почав функціонувати цей структурний підрозділ. Його приміщення знаходилось у корпусі № 2.

 Перше впорядкування документів фонду за 1966–1969 рр. проводилося у 1971 р., коли були здані до архіву перші особові справи випускників денної форми навчання 1970 р. випуску (зберігаються 75 років). Влітку 1971 р. здавалися особові справи студентів випуску 1971 р. заочної форми навчання. На цей час в архіві зберігалося 335 особових справ студентів, які завершили навчання. З 1972 р. були здані особові справи випускників вечірньої форми навчання.

Посаду архіваріуса протягом 1971-1973 років обіймала Клавдія Петрівна Ахтулова. Її замінила Тамара Євгеніївна Столярова, яка очолювала архів до вересня 1981 р.

14 вересня 1981 р. на посаду завідувача архіву призначена Надія Йосипівна Ясінська, яка працювала 33 роки. За цей період значно збільшився обсяг роботи з документами, а також розширилися  корисні площі архіву. Для нього виділили декілька приміщень у навчальному корпусі № 2, а згодом – у корпусі № 3. Щороку збільшувалася кількість студентів, відповідно в архіві значно побільшало особових справ випускників денної, заочної та вечірньої форм навчання, а також додалися особові справи відрахованих студентів і звільнених працівників, студентські звіти про проходження практики, курсові та дипломні роботи.

У 2014-2020 роках архів очолювала Наталя Геннадіївна Міхалович, яка до того працювала архіваріусом.

В архіві ЗУНУ знаходяться на зберіганні накази ректора з основної діяльності та розпорядження; накази щодо особового складу; накази щодо студентського складу; звіти державно-екзаменаційних комісій; протоколи засідань вченої ради університету і сенату; кошториси доходів і видатків університету; відомості про нарахування заробітної плати; книги виданих дипломів.

Кожен документ, який знаходиться в архіві – це сторінка історії нашого навчального закладу, його успіхів і досягнень, а також людей, які всі ці роки навчались та працювали в Західноукраїнському національному університеті.