» » До Західноукраїнського національного університету принесли Вифлеємський Вогонь Миру

До Західноукраїнського національного університету принесли Вифлеємський Вогонь Миру

Дата: 28-12-2020, 14:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 28 грудня члени Національної скаутської організації «Пласт» та Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор передали колективу класичного університету Тернополя Вифлеємський Вогонь . Символ любові та миру прийняв ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий.


Вже багато років поспіль пластуни дарують цей символ Добра, Любові й Надії в церкви, державні установи,  заклади вищої освіти, а останніми роками і на Схід, нашим захисникам.


Передаючи Вогонь, директор музею історії ЗУНУ, старший пластун Віталій Михайлиця розповів присутнім про традицію «Різдвяної свічечки», яка сформувалася в середовищі пластунів, які перебували в еміграції: «Традиційно запалювали три свічки. Перша свічечка запалюється за всіх українців в Україні та за її межами. Друга свічечка запалюється за всіх тих, хто відійшов у Вічність, за українських Героїв, які боролися і віддали своє життя за кращу долю України. Третя свічечка запалюється за всіх пластунів і пластунок, за велику пластову родину». А також пластуни висловили сподівання, що цей Вогонь стане символом, який допоможе згуртувати українців у час непростих викликів.

Ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий щиро подякував за цей дар та висловив впевненість, що саме за високоморальною та ініціативною молоддю, яка сповідує і пропагує християнські цінності та чесноти - майбутнє України!