» » Вітаємо випускників проєкту "Норвегія-Україна"

Вітаємо випускників проєкту "Норвегія-Україна"

Дата: 22-12-2020, 12:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  21 грудня Західноукраїнський національний університет радо привітав гостей та учасників святкових онлайн-урочистостей, присвячених випуску слухачів програми перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас, ветеранів та членів їхніх сімей проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»!

В урочистостях взяли участь: проректор з міжнародної діяльності ЗУНУ, професор Оксана Миронівна Десятнюк, президент Міжнародного благодійного фонду «Міжнародний фонд соціальної адаптації» Володимир Сергійович Рубцов; координатор проєкту «Норвегія-Україна» Ольга Філіна; спеціаліст у справах ветеранів Міністерства у справах ветеранів України Ірина Скасків; голова громадської організації «Освітні та соціальні інновації» Роман Романович Кулик та виконавчий директор Володимир Володимирович Угрин; викладачі та учасники проєкту «Норвегія-Україна».

Проєкт «Норвегія-Україна» — один із наймасштабніших міжнародних проєктів України. У Західноукраїнському національному університеті він успішно реалізується з 2014 року та налічує вже 850 випускників. Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія. Безпосереднім партнером з норвезького боку є Nord Університет. 

Головний координатор проєкту в Україні – Міжнародний благодійний фонд «Міжнародний фонд соціальної адаптації»

У лютому 2017 року Західноукраїнський національний університет, Тернопільська обласна державна адміністрація та Міжнародний фонд соціальної адаптації підписали Меморандум про співпрацю щодо реалізації проєкту.

14 грудня 2020 року підписана угода про взаємодію та співпрацю Міністерства у справах ветеранів України та Західноукраїнським національним університетом. Співпраця з органами влади окреслює нові можливості ЗУНУ як у міжнародному, так і у інноваційному розвитку. 

Так, завдяки підтримці Міністерства у справах ветеранів України у 2020 році за кошти місцевого бюджету в ЗУНУ проводились курси для ветеранів АТО/ООС з вивчення іноземних мов та інформаційних комп’ютерних технологій в бізнесі, на яких навчалось 70 слухачів із міста Тернополя та районів Тернопільської області.

Основу проєкту «Норвегія-Україна» складає професійна перепідготовка цільової групи військовослужбовців на цивільні спеціальності, що користуються попитом на ринку праці України, сприяння учасникам проєкту у правовій та соціальній адаптації до умов життя у громадянському суспільстві.

 Приємно відзначити, що у процесі реалізації проєкту «Норвегія-Україна» налагоджено співпрацю з районними адміністраціями та радами Тернопільської області, зі всіма воєнними підрозділами Тернопільщини.

Сприяє такій співпраці, а також успішно здійснює соціальний, правовий та психологічний супровід проєкту громадська організація «Освітні та соціальні інновації».

За весь час реалізації проєкту «Норвегія-Україна», 2020 рік вирізняється тим, що навчання проводилось у змішаній формі з використанням різних онлайн-форм через пандемію коронавірусу. Ми висловлюємо велику вдячність слухачам курсів, які швидко адаптувались і впевнено користувались інноваційними освітніми онлайн-технологіями. Разом з викладачами учасники проєкту знаходили креативні підходи для покращення сприйняття навчального матеріалу.

Поділилися своїми враженнями про проєкт випускниця Галина Сапеляк (група м. Бережани) та Наталія Єрьоменко (група м. Тернопіль).

Сьогодні 73 слухачі проєкту «Норвегія-Україна» отримали дипломи. 

Кожен із нас - патріот своєї держави. Кожен із нас любить рідну країну по–особливому, щиро, шляхетно. Тож нехай ця любов допомагає нам жити у складному світі. Надії нам і віри у щасливе прийдешнє!

Шановні випускники! Ми не говоримо вам «прощайте», двері Західноукраїнського національного університету завжди відчинені для вас. Ми охоче чекаємо нових зустрічей із вами!