» » На соціально-гуманітарному факультеті стартувала І Міжнародна школа світових освітніх практик «New Way»!!!

На соціально-гуманітарному факультеті стартувала І Міжнародна школа світових освітніх практик «New Way»!!!

Дата: 2-12-2020, 14:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Початок цієї зими для соціально-гуманітарного факультету став особливим: відкрилася І Міжнародна школа світових освітніх практик «New Way», орієнтована на підвищення рівня професійної культури викладачів та студентів ОП «Правова журналістика».

Керівник проєкту – професр Оксана Гомотюк, виконувач обов’язків декана декана соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ.

Тематика І Школи присвячена розгляду питань формування необхідної в професійній діяльності журналіста системи знань медіа-законодавства, джерел міжнародного інформаційного права і чинного міжнародного інформаційного законодавства, усвідомлення на цій основі правового статусу та законодавчих гарантій забезпечення діяльності мас медіа.

Думки учасників проєкту були одностайними у виборі першого партнера Школи –  Батумського державного університету імені Шота Руставелі, оскільки:

Батумський державний університет імені Шота Руставелі є надійним партнером Західноукраїнського національного університету!

На факультеті юридичних і соціальних наук БДУ – високий рівень викладання та світові наукові школи!

Для факультету корисний обмін досвідом з Грузією.

Міжнародна школа є унікальною нагодою для міжкультурної комунікації.

Усі учасники формують команду освітніх дипломатів.

Наш факультет має велике бажання розвивати правову журналістику в Україні.

Школа має натхненників і координаторів в особі заступника декана СГФ ЗУНУ Оксани Коваль та декана факультету юридичних та соціальних наук БДУ Левана Джакелі.

 

Дуже теплим та щемливим було відкриття І Школи «New Way». У відкритті взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) професорка Оксана Десятнюк і начальниця відділу міжнародних зв’язків доцент Уляна Коруц, викладачі та студенти соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ.

 

Грузинську сторону представили колеги із Батумського державного університету ім. Шота Руставелі: проф. Леван Джакелі – декан факультету права та соціальних наук, експерт акредитації вищої освіти Міністерства освіти, науки і спорту Грузії; проф. Омар Партенадзе – керівник департаменту права і публічної служби БДУ; докторант з міжнародного права Тбіліського державного университету ім. Івана Джавахишвілі Георгій Хаквадзе та Леван Лордкіпанідзе – докторант Технічного університету, викладач БДУ, фахівець із питань приватного права.

Атмосфера зацікавлення та відкритості панувала і на першій лекції «Основні вектори системи освіти Грузії» (лектор Леван Джакелі), яка пройшла у надзвичайній, теплій та доброзичливій атмосфері, захопила увагу слухачів своїм глибоким аналізом основних етапів розвитку грузинської системи освіти. Спікер поділився цінним досвідом, який здобула Грузія на шляху до вдосконалення системи власної освіти.

Колектив соціально-гуманітарного факультету висловлює щиру вдячність грузинським партнерам за постійну участь у проєктах СГФ. Особлива вдячність ректору класичного університету професору Андрію Крисоватому та проректору професору Оксані Десятнюк за вагому підтримку міжнародних ініціатив СГФ.

 

Отож, Школа триватиме з 1 по 25 грудня. Й учасники упевнені, що подальше занурення у світ освітніх практик Грузії буде не менш захопливим і теж проходитиме під гаслом «Зробимо світ кращим!» Хай воно стане талісманом для проєкту на новому шляху взаєморозуміння, освіченості й відкритості, шляху єднання у спільних бажаннях та меті! Це справді змінює світ!

 

 

Відгуки учасників:

 

«У ХХІ столітті ми свідомі того, що освіта не може бути локальною, адже у сучасному світі відбувається безліч досліджень та відкриттів. Інновації впливають на продуктивність викладання та навчання. Впровадження найкращих міжнародних досягнень у систему національної освіти є обов’язковим. Тому я очікую, що участь в роботі І Міжнародної школа світових освітніх практик «New Way» безперечно збагатить мене новими знаннями. Справжні знання неможливо «нагуглити» – вони мають бути основою людини, а навчання – невід’ємною складовою самого життя. Переконана, що досвід та знання, якими з нами ділитимуться наші грузинські колеги будуть для мене безцінними!» - говорить кандидат історичних наук, доцент кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Ірина Недошитко».

 

«Я надзвичайно щаслива, що маю можливість бути учасницею І Школи «New Way». Набула неоціненного досвіду під час спілкування з лекторами Батумського державного університету ім. Шота Руставелі.

Школа сприяє діалогу культур і, навіть, діалогу сердець, спільного інтересу – змінити цей світ на краще.

Хочу висловити вдячність організаторам та партнерам цієї представницької Школи за можливість спільно зростати»  Вікторія Дембіцька, магістрантка спеціальності «Психологія».

 

«Перша лекція, перше заняття у міжнародній школі – це щось нереальне!!! Така класна, приємна атмосфера, що навіть не помічаєш як проходить година за годиною. І я впевнена, що наші наступні заняття будуть ще кращими, адже ми готові наполегливо працювати» - зазначає Катерина Божаківська, студентка спеціальності «Правова журналістика»