» » Практико-орієнтоване навчання студентів облікових спеціальностей триває!

Практико-орієнтоване навчання студентів облікових спеціальностей триває!

Дата: 23-10-2020, 14:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вебінар-практикум: «Особливості обліку податку на додану вартість: система електронного адміністрування»

Незважаючи на карантинні заходи, кафедра обліку і оподаткування факультету фінансів та обліку ЗУНУ продовжує здійснювати практико-орієнтоване навчання студентів облікових спеціальностей з використанням сучасних освітніх технологій.

Зокрема, 22 жовтня 2020 р. на базі Центру практичної бухгалтерії відбувся вебінар-практикум на тему: «Особливості обліку податку на додану вартість: система електронного адміністрування». Доповідачем виступив фахівець у сфері бухгалтерського обліку та оподаткування - головний бухгалтер ТОВ «Голд Ексім» Процків Ярослав Іванович.

Тема вебінару викликала значну зацікавленість у студентів облікових спеціальностей та викладачів, адже обговорювалася одна з найактуальніших на даний час бухгалтерських тематик, а саме облік та адміністрування одного з найскладніших для розрахунку і контролю податкових платежів – податку на додану вартість. Особливістю даного податку є те, що практично все документування, контроль та звітування здійснюється в електронній формі з використанням спеціальних програмних засобів чи електронних сервісів.

У ході проведення вебінару Процків Я.І. ознайомив слухачів із особливостями електронного документообігу в сфері оподаткування, основами адміністрування податку на додану вартість, продемонстрував електронні сервіси для здійснення документообігу та окреслив їх функціональні можливості на прикладі електронного кабінету платника податків. 

Також доповідач детально зупинився на елементах характерних  лише для  ПДВ, зокрема: призначенні та функціях електронного ПДВ-рахунку, порядку складання та реєстрації електронних податкових накладних, формуванні реєстраційного ліміту платника ПДВ.

Кафедра обліку і оподаткування висловлює щиру вдячність Ярославу Івановичу за цікавий та змістовний практикум, що надасть можливість почуватися  студентам більш впевнено у сфері податкових розрахунків з ПДВ і допоможе у майбутньому працевлаштуванні.