» » Відбувся фінальний етап конкурсу ІТ-проектів ІІ Західноукраїнського форуму «ІТ-перспектива»

Відбувся фінальний етап конкурсу ІТ-проектів ІІ Західноукраїнського форуму «ІТ-перспектива»

Дата: 20-10-2020, 15:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У четвер, 15 жовтня, у конференц-залі факультету комп’ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету відбувся фінальний конкурс ІТ-проектів серед слухачів зимових ІТ-шкіл ІІ Західноукраїнського форуму «ІТ-перспектива». Також захід транслювався у відкритому доступі в Internet із застосуванням платформи ZOOM, куди завітало чимало осіб, зацікавлених розробками в області інформаційних технологій.

 

У своєму виступі декан ФКІТ професор Микола Дивак нагадав присутнім, що до участі у ІІ Західноукраїнському форумі «ІТ-перспектива» зареєструвалося 450 школярів-старшокласників, що навчалися у семи ІТ-школах, де виконувалося 25 проектів, з яких до фіналу було допущено лише п’ять. Цікавий факт, що більшість учасників проектів вже є студентами-першокурсниками ЗУНУ, адже в умовах пандемії завершальний етап довелося перенести із весни на осінь.

 

На фіналі були присутні представники Тернопільського ІТ-кластера, що упродовж останніх років є незмінним партнером усіх студентських стартапів та ініціатив, що відбуваються на факультеті. Катерина Міхайліді – керівниця ІТ-кластера, ознайомила із станом і перспективами працевлаштування в ІТ-галузі Тернополя, познайомила із компаніями – спонсорами заходу та побажала присутнім, щоб їхні проекти втілилися в успішні стартапи. 

 

Захід відбувся у форматі заслуховування представлень доповідачів – авторів кращих проектів. До участі у фіналі було допущено 5 команд, які представили цікаві розробки. Зокрема, медичний месенджер, помічник туриста, туристичний путівник м. Бучач, “Grow Box” та алгоритм зберігання даних. Доповідачі виступали англійською мовою. Фінал конкурсу відбувся з дотриманням усіх карантинних рекомендацій.

 

Оцінювання представлених робіт здійснювало журі, до складу якого увійшли: Катерина Міхайліді (керівниця Тернопільського ІТ-кластера),  доц. Володимир Манжула, доц. Василь Коваль, доц. Ігор Якименко.

 

Після представлень, члени журі, куди порадилися і, як сказав голова журі Володимир Манжула «не змогли обрати кращого серед кращих», тому всі представлені проекти визнано переможцями, без градації по призових місцях.

 

Кожен учасник отримав міжнародний сертифікат, що засвідчує участь та апробацію результатів на міжнародній IEEE конференції «Advanced Computer Information Technologies», ACIT’2020, а команди були відзначені фірмовими подарунками від ІТ-компаній, що входять до складу Тернопільського ІТ Кластера, та грошовими заохоченнями для реалізації своїх стартапів.

 

14 листопада цього року планується проведення ІІІ Західноукраїнського форуму «ІТ-перспектива», тому очікуйте анонсів і запрошуємо старшокласників активно долучатися до участі, щоб саме Ваш стартап переміг наступного року.