» » У Західноукраїнському національному університеті відзначають Міжнародний день миру!

У Західноукраїнському національному університеті відзначають Міжнародний день миру!

Дата: 21-09-2020, 16:38 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Щороку 21 вересня міжнародна спільнота відзначає Міжнародний день миру. Цей День Генеральна Асамблея проголосила Днем ​​зміцнення ідеалів миру серед всіх країн і народів – як на національному, так і на міжнародному рівні.

 

Цього року більш ніж будь-коли стало зрозуміло, що люди не вороги один одному. Швидше, наш спільний ворог – це страшний вірус, який загрожує нашому здоров'ю, безпеці і способу життя. Пандемія COVID-19 привела наш світ в сум'яття і нагадала нам, що події в одній частині планети можуть позначитися на житті людей всюди.

 

У березні цього року Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерреш закликав всі ворогуючі сторони скласти зброю і зосередитися на боротьбі з цією безпрецедентною глобальної пандемією. Хоча послання націлене на збройні сили, міжнародна глобальна солідарність і співробітництво вкрай необхідні для перемоги в боротьбі з найважчою кризою в галузі охорони здоров'я нашого часу.

 

Для Організації Об'єднаних Націй 2020 рік мав стати роком спілкування з людьми, щоб глибше зрозуміти їх проблеми і сподівання. В ознаменування своєї 75-ї річниці ООН закликала мільйони людей у ​​всьому світі приєднатися до кампанії UN75, глобальної розмови про створення мирного і процвітаючого майбутнього, якого ми хочемо.

 

У той час як світ бореться з пандемією COVID-19, особливо важливо чути голос кожного. У ці складні часи соціального дистанціювання, заходи в рамках Міжнародного дня миру будуть націлені на розвиток діалогу та обміну думками. Ми повинні спільно вирішити як нам вистояти в цій боротьбі, зцілити нашу планету і змінити її на краще. Навіть якщо ми знаходимося далеко один від одного, можемо разом мріяти.

 

У цей нелегкий час світ потребує співчуття, доброти і надії. Приєднуйтеся до ООН в боротьбі проти спроб використання пандемії в цілях пропаганди дискримінації або ненависті. Разом ми переможемо і доб'ємося миру.

 

З нагоди Міжнародного дня миру у Західноукраїнському національному університеті завтра розпочинають роботу учасники Другого Міжнародного Тижня, I-WEEK’2020!