» » ACIT 2020: підсумки, враження, плани...

ACIT 2020: підсумки, враження, плани...

Дата: 18-09-2020, 16:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вісімнадцятого вересня о 13.00 год. підсумковою пленарною Zoom-зустріччю завершилася 10th International Conference on ADVANCED COMPUTER INFORMATION TECHNOLOGIES, АСІТ’2020, що тривала упродовж 16-18 вересня 2020 року. Співорганізаторами заходу виступили: Західноукраїнський національний університет (Україна), Технологічний університет м. Деггендорф (Німеччина) та Південночеський Університет (Чеська Республіка).

 

Ураховуючи карантинні обмеження у Європі, науковий захід відбувся у режимі онлайн із використанням технічних ресурсів Технологічного університету м. Деггендорф.

 

Найпромовистіше про результативність АСІТ’2020 мовою цифр: 3 дні цікавих дискусій, 9 секцій, 27 підсекцій, майже 200 доповідей учасників із 53 країн світу.

 

Робота конференції відбувалася у 9 секціях:      

S1 Mathematical Models of Objects and Processes;            

S2 Specialized Computer Systems;

S3 Artificial Intelligence and Machine Learning;

S4 Software Engineering;

S5 Information in Economic Activity and Digital Business Modelling;

S6 Smart Grids and Intelligent Consumers;

S7 Cyber Security and IT Law;

S8 Image Processing;

S9 Information Technologies in Historical Sciences.

 

На підсумковому пленарному засіданні співголова програмного комітету, професор ЗУНУ Микола Дивак подякував своїм колегам із університетів-співорганізаторів, програмному та організаційному комітетам, спонсорам, керівникам секцій та підсекцій, усім доповідачам та учасникам, хто долучився до роботи міжнародної конференції. Також презентував присутнім примірник збірника матеріалів конференції (цьогоріч його об’єм – 910 сторінок), електронну версію якого вже найближчими днями буде надіслано до IEEE Digital Library та Core Conference Portal, для подальшого індексування в наукометричних базах даних, а також продемонстрував сертифікат учасника, який отримають усі доповідачі.

 

Щодо планів на майбутнє, то у своєму виступі професор Вольфганг Дорнер (Wolfgang Dorner – Head of Institute of Applied Informatics, Deggendorf Institute of Technology, Germany) розповів, що за рішенням програмного комітету, XI міжнародна конференція ACIT 2021 відбудеться у місті Деггендорф, Німеччина. Також професор Дорнер запросив учасників надсилати свої відгуки та пропозиції стосовно роботи конференції.

 

Професор Лібор Досталек (Libor Dostalek – Professor of Institute of Applied Informatics, University of South Bohemia, Czech Republic) подякував за участь та висловив сподівання на зустріч у наступному році на конференції ACIТ’2021.