» » ТНЕУ в консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України 2020 року!

ТНЕУ в консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України 2020 року!

Дата: 14-08-2020, 11:06 | Автор:

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2020 року. Згідно з ним, Тернопільський національний економічний університет посів тридцять третє місце серед 241 зво України та друге місце в обласному рейтингу.

 

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу закладів вищої освіти України використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання закладів вищої освіти.

 

Зокрема, у рейтингу «Топ-200 Україна», що складається Центром міжнародних проектів «Євроосвіта», використовувалися відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ.

 

Відповідно до цієї методики діяльність закладів вищої освіти оцінюється за сукупністю десяти показників їх діяльності: академічною діяльністю, науково-видавничою діяльністю, оцінкою науково-дослідницьких досягнень університетів через порівняння їх Інтернет-сайтів, міжнародною діяльністю та ін.

 

Результати «Рейтингу «Scopus» базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його педагогічними працівниками у наукових виданнях.

 

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього бала ЗНО абітурієнтів, яких в 2019 році зараховано до закладів вищої освіти на навчання за контрактом. Зазначений рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів освіти, в яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти.