» » Студенти ФАЕМ обговорили питання збереження та охорони земель як основу їх раціонального використання

Студенти ФАЕМ обговорили питання збереження та охорони земель як основу їх раціонального використання

Дата: 25-05-2020, 12:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 22 травня відбулося онлайн-засідання студентського гуртка «Земля в порядку» за участю студентів-геодезистів та студентів спеціальності «Експертна оцінка землі та нерухомого майна» на тему: «Збереження та охорона земель як основа їх раціонального використання». Модераторами зустрічі виступили куратор груп ГЗ-11 та ГЕОЗ-11 доцент Любезна І. В. та студентський декан факультету аграрної економіки та менеджменту Слота Андрій.

 

Під час онлайн-засідання учасники розглянули механізм організації збереження й охорони земель аграрного сектора, запропонували найважливіші заходи, спрямовані на зменшення антропогенного й техногенного навантаження на землі сільськогосподарського призначення. Учасники дослідили та проаналізували сучасний стан земель сільськогосподарського призначення. Доведено, що охорона земель є не тільки невід’ємною складовою процесу раціонального використання земель, а його фундаментальною основою, яка забезпечує захист земель від впливу негативних чинників природного та антропогенного походження, збереження продуктивності сільськогосподарських угідь, підвищення їх екологічної стійкості та родючості, створення раціонального землекористування.

 

Студентами обґрунтовано, що перед адекватними державними органами постає завдання формування нової аграрної політики функціонування цих агроформувань, яка би обов’язково поєднувала використання земель із заходами щодо  їхнього  покращення  та охорони. Зроблено висновок, що в сучасних реаліях нагальним постає завдання формування таких власників і користувачів, які би поєднували використання земель із одночасним збереженням й охороною ґрунтів. Раціональне використання земельних ресурсів можливе тоді, коли економічна діяльність буде здійснюватися з дотримання екологічних вимог, які будуть спрямовані на охорону землі як основу землекористування.