» » Веб-конференція «Противірусне» застосування методів та прийомів економічного аналізу в умовах невизначеності та економічних загроз»

Веб-конференція «Противірусне» застосування методів та прийомів економічного аналізу в умовах невизначеності та економічних загроз»

Дата: 28-04-2020, 15:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 квітня 2020 року об 11.00 год. на платформі ZOOM відбулася веб-конференція на тему: «Противірусне» застосування методів та прийомів економічного аналізу в умовах невизначеності та економічних загроз», організована колективом кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу факультету фінансів та обліку ТНЕУ.

 

У заході взяли участь представники професорсько-викладацького колективу кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу, члени студентського наукового товариства «Економічний експерт», студенти факультету фінансів та обліку, а також інших факультетів, які вивчають дисципліну «Економічний аналіз».

 

Веб-конференція складалася з двох «панельних дискусій».

 

Панельна дискусія  I:

У рамках роботи «Школи професійної майстерності» доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу ТНЕУ,  сертифікований аудитор Лучко Михайло Романович презентував онлайн-практику на тему: «Противірусне» управління грошовими потоками в умовах невизначеності та економічних загроз».

 

Професор Лучко М. Р. зазначив, що стратегія, побудована на даних бухгалтерського обліку, швидкий аналіз фінансово-господарської та оперативний контроль – це головні складові противірусних заходів виходу підприємства із карантину. Стратегія завжди розрахована на певний проміжок часу і відбувається у ньому. Тому грошові кошти, час та знання – найважливіший капітал в управлінні. Як досягнути цього в умовах вірусної пандемії та багато іншого дізналися учасники веб-конференції з онлайн-практики д.е.н., професора Лучка М. Р.

 

Надзвичайно цікава та актуальна онлайн-практика, яку передставив д.е.н., професор Лучко М.Р., викликала жваве обговорення серед учасників веб-конференції.

 

Панельна дискусія  II:

Студентський науковий онлайн- семінар на тему: «Роль і місце еврестичних методів в системі економічного аналізу».

 

З вітальним словом до учасників онлайн-семінару звернулася доктор економічних наук, доцент кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу ТНЕУ Семанюк Віта Зеновіївна. Вона наголосила на тому, що безспірним є використання математичних методів та спеціальних методів і прийомів економічного аналізу. Саме через високу актуальність евристичних методів в економіці, для обговорення під час онлайн-конференції обрано тему щодо їх практичного використання.

 

Кандидат економічних наук, старший викладач кафедри економічної експертизи та аудиту бізнесу ТНЕУ, куратор студентського наукового гуртка «Економічний експерт» та модератор веб-конференції Шестерняк Марія Михайлівна наголосила на необхідності проведення таких наукових онлайн-заходів в умовах карантину та побажала студентам творчого натхнення і плідної праці.

 

Учасники веб-конференції переглянули презентації та заслухали цікаві доповіді, які представили:

 

1. Івахів Анастасія (група ОАБ-21), тема доповіді: «Синектика як метод генерування ідей в економічному аналізі» (науковий керівник: д.е.н., проф. Пушкар М. С.);

2. Лисиченко Валентина (група ОАБ-21), тема доповіді: «Методи експертних оцінок та їх застосування в стратегічному та функціонально-вартісному аналізі» (науковий керівник: к.е.н., ст. викладач Шестерняк М. М.);

3. Зюбрій Діана (група ОАБ-21), тема доповіді: «Ділова гра як один із евристичних прийомів у економічному аналізі» (науковий керівник: к.е.н., доцент Щирба І. М.);

4. Федчишин Інна (група ОАБ-21), тема доповіді: «Асоціації та аналогії – неформалізовані методи в економічному аналізі» (науковий керівник: к.е.н., ст. викладач Шестерняк М. М);

 

Онлайн-виступи студентів викликали жваву дискусію, цікаві запитання і низку пропозицій, які учасники круглого столу активно обговорювали та детально аналізували.


Частинка веб-конференції у відео: