Сумуємо…

Дата: 2-04-2020, 19:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Університетська родина ТНЕУ глибоко сумує з приводу смерті Наталії Петрівни Тарнавської – науковця, педагога, доктора економічних наук, професора, Академіка Академії економічних наук України, члена-кореспондента Міжнародної кадрової академії, багаторічного працівника закладу вищої освіти, і висловлює щирі співчуття рідним, друзям, знайомим.

 

Наталія Петрівна Тарнавська народилася 23 жовтня 1954 року в м. Тернопіль.

У 1975 р. з відзнакою закінчила Тернопільський фінансово-економічний інститут за спеціальністю «Планування промисловості».

 

Трудову діяльність розпочала на виробництві інженером з праці та заробітної плати. У 1977 р. повернулася в альма-матер для подальшої наукової роботи. Займалася розробкою та впровадженням нормативних і науково-методичних документів для суб’єктів господарювання Міністерства газової промисловості СРСР, на основі чого в 1989 р. захистила кандидатську дисертацію в Інституті економіки АН УРСР.

 

У 2009 р. захистила докторську дисертацію, зробивши вагомий внесок у розвиток теорії і методології менеджменту, інноваційного розвитку суб’єктів господарювання та управління їх конкурентоспроможністю.

 

Працювала завідувачем кафедри менеджменту організацій та інноваційного підприємництва ТНЕУ.

 

Наталія Петрівна Тарнавська – автор 7 монографій, 127 наукових праць та 64 документів нормативного та навчально-методичного характеру. Серед виданої навчальної літератури найвідомішим є підручник «Менеджмент: теорія і практика» для закладів вищої освіти.

 

Серед наукових інтересів проблематика інноватики, теорії і методології формування і реалізації інноваційної політики на всіх рівнях управління економікою, забезпечення конкурентоспроможності суб’єктів господарювання в умовах глобалізації.

 

Сьогодні, 2 квітня, Наталія Петрівна відійшла у Вічність…

 

Пам’ять про  Наталію Петрівну як  про добру, чуйну людину, назавжди збережеться у наших серцях. Світла і вічна Їй пам'ять…