» » Волонтери ТНЕУ допомагають потребуючим людям під час карантину та просять усіх небайдужих про підтримку!

Волонтери ТНЕУ допомагають потребуючим людям під час карантину та просять усіх небайдужих про підтримку!

Дата: 30-03-2020, 10:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вже упродовж двох тижнів активна молодь юридичного факультету ТНЕУ допомагає літнім людям, особам з інвалідністю, а також тим, хто опинився у скрутному становищі в умовах карантину. Зараз група волонтерів налічує близько пів сотні осіб – це студенти та викладачі ЮФ ТНЕУ, їхні друзі, а також молодь Тернопільських парафій УГКЦ.


Аби допомогти потребуючим молоді люди співпрацюють з міською владою, членами соціальної ініціативи «Єднання Поколінь», координатором якої є Ольга Гордієнко (такий проект вже понад 2 роки єднає людей «поважного віку»), а також отцями францисканами, які теж давно дбають про потребуючих.

                                                               
Часто контакти людей, які потребують допомоги, волонтерам підказують і знайомі, а буває, що вони зустрічаються випадково.

Кожного дня активісти відвідують понад 20 домівок, за два тижні допомогли вже близько сотні осіб. Працюють по усьому місту як пішки, так і велосипедами та автомобілями.


Під час роботи юнаки і дівчата обов'язково одягають маски та рукавиці й дотримуються дистанції при зустрічі з людьми.


Серед необхідних речей, які доставляють волонтери є маски (їх надає ініціатива "Єднання Поколінь"), продукти (збирають разом з отцями францисканами, ініціативою "Єднання поколінь" та небайдужими тернополянами), а також ліки.


Найбільш затребуваними є такі продукти: хліб, олія, крупи, макарони, яйця, сир, цукор, масло, м’ясні продукти, печиво, фрукти тощо.


Активісти розповідають, що деякі пенсіонери приймають "доставку" лише за власні кошти, а є й такі, чиє становище дуже скрутне і вони можуть не їсти вже декілька днів поспіль.


Загалом роботи є вдосталь. Тішить, що є багато небайдужих тернополян, готових допомагати волонтерам і турбуватися про літніх і потребуючих людей не лише в часі карантину. З молоддю також вже сконтактували представники Червоного Хреста й запропонували свою підтримку.


Волонтери закликають усіх людей доброї волі відгукнутися на доброчинну ініціативу й допомогти зібрати продукти для тих людей, які опинилися в дуже скрутному становищі й не мають коштів, щоб їх придбати. Адже об‘єднавши ще більше зусиль – можна зробити набагато більше добра.


Усіх охочих допомогти просимо звертатися за телефоном (063) 907-02-88, Ірина.