» » Діє фотовиставка Каті Ульманн «Жінки у всьому світі за роботою»

Діє фотовиставка Каті Ульманн «Жінки у всьому світі за роботою»

Дата: 9-09-2019, 18:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у ТНЕУ відбулося відкриття мистецької виставки Каті Ульманн «Жінки у всьому світі за роботою». Фотовиставка діє у закладі вищої освіти у рамках Першого міжнародного тижня.

 

Катя Ульманн народилася в 1968 році в Дрездені, Німеччина. Вивчала журналістику та мови в Лейпцигу, Москві та Києві. Після проживання та викладання німецької мови з 2000 по 2005 рік у Нікарагуа (Центральна Америка) стала координатором мовного центру ТУ Дрездена, де також викладає німецьку мову для іноземних студентів.

 

У 2009 році Катя видала підручник з фразеології німецької мови „Das A und O - Deutsche Redewendungen“, але після цього повернулася знову до журналістики: у 2013 році опублікувала „Kometenspitter“ - інтерв’ю з жінками в Нікарагуа. ЇЇ перша фотовиставка „Жінки в Нікарагуа” висвітлює досвід проживання фотографа там.

 

Під час подорожей до різних країн Катя Ульманн продовжувала фотографувати жінок у всьому світі – особливо зацікавлена ​​у демонстрації жінок за роботою. Вона хоче поінформувати про те, що жінки у всьому світі можуть домогтися своїх прав, якщо суспільство це дозволяє: стати  видатними професіоналами, матерями, соціально визнаними.

 

Результатом є фотовиставка «Жінки у всьому світі за роботою», вперше представлена ​​у 2017 році у рідному місті авторки  – Дрезден, а згодом у Галле, Уфі, Москві та Хемниці.

 

Частину фотовиставки ми можемо побачити зараз – під час Першого міжнародного тижня в ТНЕУ.