» » Біткоін: валюта майбутнього чи фінансова піраміда? Тиждень фінансової грамотності. День другий

Біткоін: валюта майбутнього чи фінансова піраміда? Тиждень фінансової грамотності. День другий

Дата: 7-11-2017, 17:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти та викладачі факультету фінансів взяли участь у ток-шоу «Біткоін: валюта майбутнього чи фінансова піраміда». Активними учасниками заходу були  студенти групи Ф-31 Іванна Крисько  (ведуча), Людмила Грицишина та Діана Бойко (експерти), д.е.н., доцент Оксана Іванівна Тулай, к.е.н., доцент, заступник декана факультету фінансів Тарас Ярославович Маршалок, к.е.н., доцент Світлана Любомирівна Коваль, к.е.н., доцент Олена Володимирівна Петрушка, к.е.н., доцент Світлана Василівна Савчук, к.е.н., доцент Оксана Юріївна Мелех,  к.е.н., доцент Богдана Степанівна Шулюк.
 
Присутні ознайомилися з історією виникненння криптовалюти, особливістю роботи майнерів, які видобувають біткоіни. Експерти переконали аудиторію у тому, що біткоіна як об'єкту не існує і його не можна, як долар або фунт, покласти в банк, в банку або під подушку. Його не можна «додрукувати» і в цьому його перевага. Однак його не існує у фізичному вигляді або у вигляді монет. Мати біткоін – це володіти електронною адресою в мережі блокчейн, з яким асоційовані певні транзакції, що існують у розподіленому реєстрі, який складається з блоків. І саме сума цих транзакцій за вказаною адресою і є сумою ваших біткоінів.
 
Жваву дискусію викликало питання щодо можливості придбати товари у магазині та стрімке зростання курсу біткоінів. Оскільки видобувати та володіти біткоінами може кожен, таємницею залишилася наявність цієї криптовалюти в експертів та усіх присутніх.