» » «Між правом та економікою. Польський та український досвід трансформації»

«Між правом та економікою. Польський та український досвід трансформації»

Дата: 26-09-2017, 16:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  23-24 вересня професорсько-викладацький колектив і молодь юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету відвідали культурну столицю Республіки Польща – місто Краків.
                                                                                        
Під час візиту студенти та викладачі мали унікальну можливість відвідати найстаріший державний університет у Європі й один з найбільших у Польщі – Ягеллонський університет, де в рамках функціонування Школи польського та європейського права відбувся науковий семінар «Між правом та економікою. Польський та український досвід трансформації».
 
Слухачами семінару стали:
-  начальник відділу інформації та зв'язків з громадськістю ТНЕУ, доцент кафедри психології та соціальної роботи Васильків О.В.;
- доцент кафедри теорії та історії держави і права, спеціаліста І категорії школи польського та європейського права Подковенко Т.О.;
- викладач кафедри міжнародного права, міжнародних відносин та дипломатії Стахира Г.М.;
- доцент кафедри теорії та історії держави і права Баран А.В.;
- старший викладач кафедри міжнародного права, міжнародних відносин та дипломатії Дракохруст Т.В.;
- доцент кафедри фінансів суб'єктів господарювання і страхування Костецький В.В.;
- доцент кафедри фінансів ім.С.І. Юрія Русін В.М.;
- доцент кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права Жукорська Я.М.

Під час семінару керівник кафедри економічної політики, професор Тадеуш Вудика висвітлив проблемні аспекти правової та економічної трансформації. Також виступила Ольга Любер – юрист, адвокат права українського, яка розповіла про особливості польської системи правосуддя та можливості для українських юристів реалізувати свої знання та вміння у правовій системі Польщі.
 
У рамках робочого візиту відбулася зустріч з представником Центру обслуговування іноземних студентів Міхалом Ольшовскі, який розповів про особливості післядипломного навчання у Ягеллонському університеті для іноземних студентів-юристів, про урядові стипендії та обміни студентами.
 
Учасники наукового семінару взяли активну участь у дискусії стосовно правових та економічних аспектів трансформації у Польщі та Україні.
 
Цікавими та пізнавальними були зустрічі з представниками студентського самоуправління та докторантами, під час яких студенти мали можливість обговорити питання щодо можливостей навчання у Ягеллонському університеті.
 
Випускникам Школи польського та європейського права 2016-2017 навчального року були вручені дипломи про закінчення ШПЄП. Четверо найкращих випускників отримали можливість у 2018 році  пройти місячне стажування у юридичній компанії м. Кракова.
 
Учасники наукового семінару отримали сертифікати.
 
Згодом студенти та викладачі мали чудову нагоду відвідати музей Ягеллонського університету, екскурсію у який організував Лукаш Косацкі-Литвин – координатор Школи польського та європейського права у Кракові.
 
Під час візиту молодь та професорсько-викладацький колектив ЮФ мали можливість ознайомитися з історією Республіки Польщі, погуляти вуличками Старого Кракова, а також відвідати серце міста – краківську Площу Ринок. Безліч позитивних емоцій подарувала екскурсія в знаменитий Вавель – резиденцію, де відбувалися церемонії коронації польських монархів.
 
Колектив ЮФ ТНЕУ висловлює подяку польським друзям із Ягеллонського університету за пізнавальний семінар, активні дискусії, цікаво організований відпочинок і теплі й щирі емоції.