» » Унікальна зустріч студентів ЮФ ТНЕУ з корифеєм вітчизняної юриспруденції Петром Мойсейовичем Рабіновичем

Унікальна зустріч студентів ЮФ ТНЕУ з корифеєм вітчизняної юриспруденції Петром Мойсейовичем Рабіновичем

Дата: 25-09-2017, 10:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 вересня 2017 року на студентів ЮФ ТНЕУ чекала надзвичайна подія – молодь мала можливість поспілкуватися із видатним ученим – рушієм розвитку загальнотеоретичного праводержавознавства, одним із перших, хто переосмислив і оновив концептуальні підходи до дослідження державно-правових явищ, обґрунтовано виокремив проблематику прав людини домінуючим, центральним значенням. До професорсько-викладацького колективу та студентів ЮФ з дружнім візитом та готовністю до співпраці завітав доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, професор кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка й просто непересічна особистість – Петро Мойсейович Рабінович.
 
Під час зустрічі зі студентами Петро Мойсейович розповідав про розвиток юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, про видатних його випускників. Зокрема, з гордістю згадано найвидатнішого фахівця з міжнародного права у ХХ столітті, українця за походженням, Герша Лаутерпахта, який є одним з авторів концепції прав людини як норми міжнародного права. Одна із його праць – «Міжнародний білль прав людини» (1945) – була представлена на Форумі видавців, що був проведений у Львові з 13 до 17 вересня 2017 року.
 
Ще один приємний і корисний сюрприз наприкінці зустрічі – кожен студент отримав у дарунок від знаного професора навчальний посібник з основ теорії права та держави з автографом автора.