» » Вернон Сміт зустрівся з економістами України

Вернон Сміт зустрівся з економістами України

Дата: 6-06-2017, 11:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На запрошення вихідця з України, професора Школи менеджменту Уезерхед при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США) Романа Шеремети Україну з робочим візитом відвідав Лауреат премії Шведського національного банку з економічних наук пам'яті Альфреда Нобеля (2002 р.), американський економіст Вернон Сміт, що вважається фундатором методологічних засад експериментальної економіки.
                                          
Зокрема, 31 травня 2017 р. у конференц-залі «Гельсінкі» центру «Impact Hub Odessa» (м. Одеса) Вернон Сміт із Романом Шереметою прочитали спільну лекцію на тему: «Перспективи застосування експериментального підходу в економічній науці», а вже 1 червня 2017 р. на запрошення Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич виступили у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. На лекції було запрошено економістів із України та Західної Європи, які професійно цікавляться експериментальною економікою.  Серед присутніх були д.е.н., професор кафедри економічної теорії ТНЕУ Длугопольський Олександр Володимирович та к.е.н., ст. викладач кафедри економічної теорії ТНЕУ Івашук Юрій Петрович, який викладає курс «Поведінкова та експериментальна економіка».
 
Нобелівський Лауреат виявився абсолютно відкритий для запитань та активних дискусій, а ключовий його посил: «Хороший економіст не може бути лише економістом», тобто повинен всебічно розвиватися, можна розглядати як тезис рекомендаційного характеру для усіх економістів в напрямку міждисциплінарності досліджень.