» » Засідання Ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області

Засідання Ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області

Дата: 2-06-2017, 14:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Першого червня 2017 р. на базі Тернопільського національного економічного університету відбулося засідання Ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області.
                                  
З вітальним словом від імені ректора Тернопільського національного економічного університету професора Андрія Ігоровича Крисоватого до директорів звернувся проректор з наукової роботи ТНЕУ професор Задорожний Зеновій-Михайло Васильович.
 
Голова Ради директорів Калушка Володимир Павлович – член робочої групи з розробки Концепції про реалізацію державної політики у сфері реформування підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста – представив до уваги присутніх основні положення Концепції та окреслив перспективи функціонування вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. на найближчі роки.
 
Особливо гостро постає проблема щодо переведення коледжів та технікумів на фінансування з місцевих бюджетів у 2018 р.
 
За результатами засідання Рада директорів прийняла рішення щодо звернення до органів державної влади та управління стосовно недопущення погіршення умов праці та навчання учасників освітнього процесу вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. України.
 
Учасники засідання відзначили високий рівень організації навчальних, наукових, культурних та спортивних заходів у коледжах Тернопільського національного економічного університету та висловили побажання подальшої тісної співпраці коледжів Тернопільської області з нашим університетом.
 
До уваги зацікавлених у додатку представлена Концепція про реалізацію державної політики у сфері реформування підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, що винесена Міністерством освіти і науки України на громадське обговорення. Пропозиції приймаються МОН України до 16 червня 2017 р. на електронну адресу ikravchuk@mon.gov.ua