» » Круглий стіл «Публічне звітування про результат використання коштів обласного бюджету за 2016 рік: підсумки і перспективи»

Круглий стіл «Публічне звітування про результат використання коштів обласного бюджету за 2016 рік: підсумки і перспективи»

Дата: 2-06-2017, 09:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 30 травня 2017 р. відбулася непересічна подія за участі представників влади, громадськості, науковців – організовано круглий стіл на тему: «Публічне звітування про результат використання коштів обласного бюджету за 2016 рік: підсумки і перспективи». Захід проведено у рамках проекту «Вплив інститутів громадянського суспільства на ефективність видатків органів місцевого самоврядування», який експертно-аналітична група «Акцент» та кафедра фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ реалізують спільно з Центром політико-правових реформ за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.
 
Багато учасників, гарячі дискусії, експертні оцінки щодо ефективності видатків обласного бюджету – це все можна було побачити і почути під час заходу. Адже публічне звітування про результат використання коштів обласного бюджету Тернопільської області є унікальною практикою для нашого регіону, яку впровадили ще в 2015 р. Малиняк Б.С. і Тарас В.М.
 
Учасники круглого столу обговорювали проблеми організації публічного звітування та пошуку шляхів його популяризації. Крім цього, увага була сфокусована на проблемі узгодженості використання бюджетних коштів з пріоритетами розвитку області та іншими програмними документами краю.
Окремо аналізувалися питання орієнтації видатків обласного бюджету на утримання бюджетних установ та комунальних підприємств, а не фінансуванні суспільних послуг.
 
Дякуємо усім учасникам круглого столу за відверті думки, виважену позицію та раціональні пропозиції. Віримо, що налагодження дієвої співпраці між владою, громадськістю, бізнесом та наукою – є запорукою успішного розвитку Тернопільського регіону. Сподіваємося, що це добрий початок активної співпраці в майбутньому, що сприятиме раціональнішому та ефективнішому використанню коштів в інтересах громади.