» » У ТНЕУ розпочалася студентська WEB-конференція «Актуальні проблеми економіки та управління на сучасному етапі»

У ТНЕУ розпочалася студентська WEB-конференція «Актуальні проблеми економіки та управління на сучасному етапі»

Дата: 19-05-2017, 13:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Дев’ятнадцятого травня у Тернопільському національному економічному університеті розпочали роботу учасники ІІ Міжнародної студентської науково-практичної WEB-конференції «Актуальні проблеми економіки та управління на сучасному етапі». Співорганізаторами зустрічі виступили факультет економіки та управління ТНЕУ, Вроцлавський економічний університет (Республіка Польща), Люблінський католицький університет Івана Павла ІІ (Республіка Польща), Вища школа економіки м. Бидгощ (Руспубліка Польща), Білоруський державний економічний університет, Батумський державний університет ім. Шота Руставелі (Грузія), Південночеський університет в Чеському Будейовіце, Пряшівський університет (Словаччина).
 
З вітальним словом до присутніх звернувся в.о. проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), доктор економічних наук, професор Григорій Леонардович Монастирський, який передав слова вітання від ректора Тернопільського національного економічного університету доктора економічних наук, професора А.І. Крисоватого: «Незважаючи на те, що економічні проблеми актуальні для кожної людини, не всі можуть правильно відповісти на запитання «Що таке економіка?». У процесі постійного економічного розвитку, переходу від однієї суспільно-економічної формації до іншої поняття «економіка» збагачувалося, наповнювалося елементами нового змісту.  Тому зараз бажаю Вам, шановні науковці, знайти нестандартні підходи для обговорення тематики економіки та управління в умовах сучасних викликів та  ідентифікувати вже існуючі проблеми».
 
Метою науково-практичної конференції є обговорення сучасних трендів трансформаційних процесів економіки в умовах сучасних викликів, ідентифікації існуючих проблем, вироблення практичних рекомендацій щодо забезпечення висхідного розвитку інституційних одиниць та економічної системи в цілому.
 
Програмою конференції передбачено не лише панельні дискусії, але й спілкування з використанням Skype-зв’язку з вищими навчальними закладами-співорганізаторами заходу. Разом з ними учасники конференції розглянуть основні проблемні напрями тематики заходу, а саме: проблеми оптимізації відтворення трудового потенціалу  в умовах демографічної кризи; шляхи подолання депресивних процесів у регіонах України; фінансові механізми стимулювання підприємницької діяльності; управління вартістю підприємства; розвиток підприємства: засади стабілізації і перспективи модернізації; забезпечення соціальної відповідальності бізнесу та перспективи економічного зростання; соціальний захист, захист здоров’я та економічної безпеки населення; перешкоди інноваційного розвитку підприємств та шляхи їх подолання.
 
Бажаємо учасникам конференції ефективної й результативної роботи!