» » Відбувся форум «ТНЕУ – центр сучасної міжнародної освіти»

Відбувся форум «ТНЕУ – центр сучасної міжнародної освіти»

Дата: 19-05-2017, 11:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вісімнадцятого травня у Тернопільському національному економічному університеті відбувся форум «ТНЕУ – центр сучасної міжнародної освіти», участь у якому взяли представники компаній з набору іноземців-кандидатів на навчання в ТНЕУ.
 
З вітальним словом до присутніх звернувся в.о. проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), доктор економічних наук, професор Григорій Леонардович Монастирський: «Я надзвичайно радий вітати науковців у стінах Тернопільського національного економічного університету. Дедалі більше студентів навчаються за кордоном чи у міжнародних закладах. В епоху глобалізації молодь потребує такої освіти, аби конкурувати на ринку праці. Тому мені дуже приємно, що в саме в нашому університеті здійснюється активний розвиток співпраці у рамках сучасної міжнародної освіти».
 
Розпочався форум із спільного перегляду фільму «ТНЕУ – центр сучасної міжнародної освіти», який допоміг іноземним гостям більше дізнатися про напрями міжнародної співпраці Тернопільського національного економічного університету.
 
Також до уваги учасників було представлено презентації на тему: «Стратегія міжнародної співпраці в ТНЕУ» й «Сучасна освіта за світовими стандартами в ТНЕУ», які підготували начальник відділу міжнародного співробітництва Наталія Євгенівна Стрельбіцька та директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина Ігор Михайлович Таранов.
 
Зауважимо, що до участі у форумі «ТНЕУ – центр сучасної міжнародної освіти» долучилися науковці із 26 країн Африки та Азії, а саме: Азербайджан, Ангола, Бангладеш, Габон, Гана, Гвінея, Еквадор, Екваторіальна Гвінея, Єгипет, Замбія, Зімбабве, Індія, Камерун, Республіка Конго, ДР Конго, Кот-д’Івуар, Ліберія, Марокко, Нігерія, Пакистан, Російська Федерація, Судан, Сьєрра- Леоне, Танзанія, Туреччина, Туркменістан, Узбекистан.