» » Колектив ЮФ взяв участь у майстер класі «Право ЄС»

Колектив ЮФ взяв участь у майстер класі «Право ЄС»

Дата: 28-04-2017, 15:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках договору про співробітництво між Тернопільським національним економічним університетом та Ягеллонським університетом (Краків, Республіка Польща) на запрошення ректора ТНЕУ д.е.н., проф.Крисоватого А. І. упродовж 24-26 квітня 2017 року у Школі польського та європейського права прочитано курс лекцій з дисципліни «Право Європейського Союзу». Лекторами виступили доктор Агата Цапік (Люксембург), доктор Рудольф Остріханські (Варшава), та Клаус Малацек (Суд справедливості Європейського Союзу).
 
З ініціативи колективу кафедри міжнародного права та європейської інтеграції ТНЕУ 26 квітня 2017 року в рамках дисципліни «Міжнародне право»  (Право Європейського Союзу), що вивчається студентами четвертого курсу юридичного факультету ТНЕУ, запрошені експерти провели майстер клас на тему: «Право ЄС».
 
В ході зустрічі студенство та професорсько-викладацький колектив юридичного факультету ТНЕУ отримали пізнавальну інформацію про основні етапи становлення ЄС, джерела права ЄС, доктринальні підходи до визначення права, міжнародно-правового статусу ЄС та статусу держав-членів ЄС, про інституції ЄС. Окрему увагу було акцентовано на питанні ролі та значення Суду справедливості ЄС в системі органів ЄС, його повноваженням та особливостям формування. Жваві дискусії  та обговорення зумовили питання міграції та brexit.
 
 Враховуючи сучасні інтеграційні процеси нашої держави інформація, що обговорювалася під час майстер-класу, є надзвичайно цікавою та цінною.