» » Відбулася відкрита лекція «Від військовослужбовця до ефективного підприємця»

Відбулася відкрита лекція «Від військовослужбовця до ефективного підприємця»

Дата: 5-04-2017, 12:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Четвертого квітня у рамках реалізації проекту «Україна – Норвегія» до Тернопільського національного економічного університету з робочим візитом завітала заслужений працівник України, кандидат економічних наук, доцент Тетяна Вікторівна Шаповалова.
 
«Сьогодні підприємці та підприємства з соціальною відповідальністю по всьому світу отримують підтримку від некомерційних організацій, фондів, уряду і приватних осіб. Однак, незважаючи на те, що переваги соціального підприємництва зрозумілі багатьом, його розвиток стикається з багатьма складнощами. Тому нам надзвичайно приємно, що сьогодні ми можемо прослухати лекцію непересічної людини, практика, яка допоможе нашим слухачам курсів перепідготовки зорієнтуватися у виборі виду підприємницької діяльності та заснуванні соціального підприємства», – представила Т.В. Шаповалову директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій, доктор економічних наук, професор Оксана Миронівна Десятнюк.
 
В учасників проекту «Україна – Норвегія» була можливість поспілкуватися й отримати практичні рекомендації Тетяни Вікторівни під час лекції «Від військовослужбовця до ефективного підприємця». Були розглянуті питання правильної розробки бізнес-плану, захисту прав та лобіювання інтересів малого та середнього підприємництва,  розглянули етапи проектного циклу, проблеми та помилки під час ідентифікації проекту. Цікавою була дискусія щодо  створення бізнес-плану, а також безліч запитань Тетяна Вікторівна отримала стосовно того якою ж має бути модель соціального проектування.
 
Ще однією цікавинкою стала розповідь Тетяни Вікторівни про основи проектування за 8 хвилин та причини невдач соціальних підприємців в фандрейзинговій діяльності. Також разом із слухачами було окреслено основні помилки в фандрейзинговій діяльності.
 
До слова, на лекції Т. В. Шаповалова представила свій посібник «Соціальне підприємництво і фандрейзинг», який написаний на допомогу військовослужбовцю, звільненому в запас.
 
«Я впевнена, що навчившись вирішувати проблеми, ви зможете багато досягти для себе та інших – членів сім’ї, колег по роботі, клієнтів, партнерів, друзів. Цілком ймовірно, що вам вдасться трохи поліпшити навколишній світ, і певної миті ви наважитеся на щось більше, на більш серйозний проект, який допоможе вирішити якусь важливу й значиму для суспільства проблему. Погодьтеся, «допомагати вирішувати проблеми» – унікальна професія!», – на завершення лекції підсумувала Тетяна Вікторівна.
 
Дякуємо Т. В. Шаповаловій за візит до Тернопільського національного економічного університету та надзвичайно цікаву лекцію.