» » Стажування студентки групи Т-31 ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ в Університеті прикладних наук ім. Я. Кодолані (м. Будапешт, Угорщина)

Стажування студентки групи Т-31 ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ в Університеті прикладних наук ім. Я. Кодолані (м. Будапешт, Угорщина)

Дата: 21-03-2017, 12:44 | Автор:

Нещодавно студентка групи Т-31 ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина ТНЕУ Сима Людмила успішно розпочала навчання по обміну у другому семестрі 2016-2017 н.р. в Університеті Яноша Кодоляні (Kodolányi János Főiskola) в столиці Угорщини – Будапешті. Навчання здійснюється на підставі Договору про співпрацю між Університетом прикладних наук Яноша Кодоляні та Тернопільським національним економічним університетом.
 
В рамках програми обміну студентці запропоновано обрати 6 предметів, що викладаються протягом семестру. Наприкінці навчального семестру відбудеться екзаменаційна сесія з кожного з шести предметів, а саме: Responsible Tourism (Відповідальний туризм), Development of Touristic Products (Розробка туристичних продуктів), Hungarian as a Foreign Language (Угорська мова для іноземців), Tourism and Social Change (Туризм і соціальні зміни), Tourism, Economy and Globalizations (Туризм, економіка і глобалізація), Cultural and Heritage Tourism (Культурна спадщина і туризм). 
 
Система навчання в Університеті Яноша Кодоляні є досить цікавою та значно відрізняється від української. Кожен студент має власну сторінку в системі «Neptun» та «Moodle», де розміщені лекційні матеріали, презентації та завдання з кожного предмету. Всі предмети поділяються на три категорії: лекції, семінари та проектний семінар. Лекції та семінари проходять щотижня, а проектний семінар передбачає лише 4-5 занять впродовж семестру, акцент ставиться на практичні навички, самостійне опрацювання матеріалу та створення проектів. Таким чином, на відвідування занять в Університеті не затрачається багато часу, а це великий плюс, тому що студенти можуть відвідувати різноманітні безкоштовні гуртки та семінари в стінах Університету, а також проводити свій вільний час прогулюючись прекрасним містом – Будапештом.
 
Щодо студентського життя, то більшість студентів проживають в комфортних хостелах та гуртожитках, в яких є всі умови для занять спортом, навчання та розваг. Також майже всі іноземні студенти знайомляться, підтримують стосунки та проводять свій час разом. Це чудова можливість знайти друзів з різних куточків планети та вивчити нові культури і традиції.
 
Велика вдячність колективу кафедри міжнародного бізнесу та туризму, зокрема координатору обмінної програми від ТНЕУ к.е.н. Продан Ірині Олегівні за сприяння в організації навчання по обміну.
 
 
Автор: Сима Людмила, студентка гр. Т-31, ННФМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина