» » «Економічний і соціальний розвиток України в XXI столітті: національна візія та виклики глобалізації»

«Економічний і соціальний розвиток України в XXI столітті: національна візія та виклики глобалізації»

Дата: 17-03-2017, 16:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Шістнадцятого березня в Тернопільського національному економічному університеті відбулася XIV Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України у ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації». Цьогоріч організаторами заходу виступили Тернопільський національний економічний університет, Вроцлавський економічний університет, Університет науки та технології Лілль І. 
 
Учасниками стали молоді науковці, аспіранти, слухачі магістратури, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науково-дослідних і проектних організацій, банків, комерційних фірм та ін.
 
Метою конференції є налагодження міждержавних та міжрегіональних молодіжних наукових зв’язків у контексті забезпечення соборності держави, розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності функціонування соціально-економічних систем всіх ієрархічних рівнів в умовах ринкової трансформації, глобалізації та європейської інтеграції.
 
З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Олексійович Бицюра: «Робота науковців є надзвичайно важливою для кожного міста і країни загалом. Саме молода еліта є тим мозком, який забезпечує ефективну роботу усіх сфер держави. Ніколи не розчаровуйтеся у собі, будьте готовими до нових відкриттів, адже від Вас залежить наше майбутнє».
 
Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Григорій Леонардович Монастирський, звертаючись до молодих науковців, зазначив: «Я вірю, що Тернопіль – це місто, де з кожним роком все більше і більше буде розвиватися наукова діяльність, а Тернопільський національний  економічний університет завжди буде потужною платформою для подальшої роботи в сфері науки».
 
Модератором зустрічі виступила голова Ради молодих вчених ТНЕУ Ольга Гандзюк.
 
До слова, щорічна міжнародна конференція молодих вчений з питань економічного та соціального розвитку України проводиться з 2003 року Радою молодих вчених ТНЕУ. Традиційно, вона відбувається за участю представників країн близького та дальнього зарубіжжя (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, молдова, Польща, США, Угорщина та ін.).
 
Приємно, що завдяки таким науковим заходам у молодих науковців є можливість обмінятися досвідом і кращими практиками проведення інституціональних реформ в умовах європейської інтеграції.
 
Після пленарного засідання учасники продовжили роботу у форматі таких панельних дискусій:
 
– Світова економіка в ХХІ столітті: трансформація геополітичних інтересів, геоекономічні стратегії та проблеми наднаціонального регулювання (модератор: Роман Зварич, к.е.н., доцент, доцент кафедри міжнародної економіки ТНЕУ);
 
– Формування ефективної моделі управління підприємствами (модератор: Ірина Продан, к.е.н., старший викладач кафедри міжнародного бізнесу і туризму ТНЕУ);
 
– Роль фінансів в економічному зростанні: функціональна детермінованість та моделі розвитку (модератор: Тарас Маршалок, к.е.н., доцент, доцент кафедри податків та фіскальної політики, заступник декана факультету фінансів ТНЕУ);
 
– Міжнародні стандарти та проблеми уніфікації обліку, аналізу і аудиту (модератор: Ірина Щирба, к.е.н., доцент, доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу ТНЕУ);
 
– Інновації юридичної науки в євро інтеграційному просторі (модератор: Анна Стахира, аспірант кафедри цивільного права і процесу ТНЕУ).
 
Робота учасників XIV Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених «Економічний і соціальний розвиток України у ХХІ столітті: національна візія та виклики глобалізації» була продуктивною та змістовною. Сподіваємося, що усі напрацювання будуть найближчим часом втілені у життя.