» » Відбулось літературно-мистецьке свято “Наймиліше слово рідне»

Відбулось літературно-мистецьке свято “Наймиліше слово рідне»

Дата: 22-02-2012, 11:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 О мово рідна! Солов’ їний спів!

Мелодія весни і пісня калинова,
Далекий предків мудрий передзвін
І материна пісня колискова.
Свято з нагоди Міжнародного дня рідної мови « Наймиліше слово рідне» відбулося в рамках тижня рідної мови 21 лютого у виставковій залі Тернопільського національного економічного університету.
Його організували відділ гуманітарної освіти та виховання за сприяння   кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства та бібліотеки університету.
У концертній програмі були задіяні студенти різних курсів та факультетів, які декламували вірші про рідну мову. Зокрема, своє мистецтво слова представили читці Роксоляна Білінська-Ярошович, Назар Крамарчук, Інна Дричик, Вікторія Панченко та інші.
« Родзинкою» мистецького дійства стали виступи студентів, які читали вірші на своїх рідних мовах. Так, студент факультету фінансів Іван Копінцу запропонував до уваги присутніх поезію на угорській мові « Нам завжди чогось не вистачає» . Вірш про маму на своїй рідній мові читали студенти з Нігерії Іса Садік Аканні та Нафіу Ішола Адеєє, які навчаються на факультеті комп’ ютерних та інформаційних технологій. Також вірш про життя декламували студенти факультету міжнародного бізнесу та менеджменту Нвадіте Мірако та Ннамані Укхенна (Нігерія).
Ще однією « родзинкою» свята стало дефіле вишиванок від студенток факультету фінансів, яке підготувала учасниця народної студії сучасної хореогафії   « Т. А.Н. Г. о» Іванна Чайковська.
Своє пісенне мистецтво дарували присутнім: гурт « Оксамит» , солістка гурту « Оксамит» Уляна Гевко (художній керівник Алла Бінцаровська), солістки ансамблю « Краплинки» ТНЕУ Роксолана Залізняк, Еля Атаманчук та Ірина Кушнір, а також дует бандуристок у складі Мирослави Бурик та Орести Мочули, вокальний ансамбль « Галичанка» (художній керівник Мирослава Бурик), Оксана Корзун, Ірина Новомлинська та ансамбль « Краплинки» .
Пісню « Рідна земля» виконала гостя свята — солістка народного художнього театру пісні « Співаночка» центру творчості дітей та юнацтва м. Тернополя Ілона Дядьо.
Дійство провели методисти відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ Оксана Балуцька та Юрій Дзюла. Всіх активних учасників мистецького вечора відзначили грамотами.
Бережімо рідне слово, бо в ньому сила нашого сьогодення і поступ майбутнього.