» » Стажування у Сполучених Штатах Америки

Стажування у Сполучених Штатах Америки

Дата: 13-03-2015, 16:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 14-25 лютого 2015 року колективом Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ під керівництвом доктора економічних наук, професора Оксани Миронівни Десятнюк було організоване стажування освітян, економістів та юристів у м. Маямі (штат Флорида). Стажування відбулося у рамках спільної програми Educational Bridge та на виконання Договору про співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом і Міжнародною культурно-освітньою асоціацією (ICEA). У складі делегації професорсько-викладацького колективу нашого університету були: О. М. Десятнюк, О. С. Заклекта-Берестовенко, Л. П. Амбрик, О. Л. Лотоцька, Л. В. Собчук, О. М. Яремко та студентка Українсько-нідерландської факультет-програми ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина Вікторія Десятнюк.

 

Учасники стажування мали можливість обмінятися досвідом організації навчального процесу з колективом Університету Центральної Флориди (University of Central Florida) та Палм-Біч Атлантік Університету (Palm Beach Atlantic University). Також науковці ТНЕУ прослухали курс лекцій із методики викладання економічних дисциплін Dr. Patricia Bassett (директора онлайн навчання) та з організації дистанційного навчання

 

У рамках візиту відбувся спільний круглий стіл у Палм-Біч Атлантік Університеті, присвячений проблемам глобальної економіки, за участю Президента Університету William M. B. Fleming Jr., Dr. Gene Sale (Dean, School of Education and Behavioral Studies), Dr. Leslie Turner (Dean, School of Business), Dr. Barton Starr (Dean, School of Arts and Sciences), Dr. Rodger Chapman (Associate Professor of History) та Dr. Olga Dietlin (Associate Professor of Counseling).

 

Також учасники програми мали змогу ознайомитися з особливостями ведення судових процесів у США, відвідали кримінальний та цивільний суди в м. Маямі, були присутні на судових слуханнях, поспілкувалися з головою кримінального суду та американськими адвокатами про особливості системи судочинства у штаті Флорида, відвідали фінансові та фіскальні інституції й муніципальні адміністрації з метою вивчення досвіду функціонування економічної системи США.

 

За результатами стажування учасники програми отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

 

К.е.н., старший викладач кафедри податків та фіскальної політики Лілія Петрівна Амбрик та студентка нашого університету Вікторія Десятнюк дали інтерв’ю ЗМІ Палм-Біч Атлантік Університету, що розміщене на офіційному сайті університету за адресою: http://www.pba.edu/Ukrainian-education-delegation-15.

 

Завдяки стратегічним баченням ректора нашого університету, доктора економічних наук,  професора Андрія Ігоровича Крисоватого та координатора програми пані Олени Сайтз така співпраця забезпечить високу якість надання освітніх послуг в Україні та підвищення рівня викладання економічних дисциплін.