<<< Навчально-науковий центр соціально-психологічної підтримки та резильєнтності

Тренінг-інтенсив «Суїцид у молодіжному середовищі»

 Нещодавно в АПВШУ відбувся методичний семінар, присвячений темі профілактики суїциду, учасниками якого також були і працівники психологічної служби ЗУНУ у складі: Надвиничної Т. Л. (керівник, практичний психолог) і Крупник З.І. (соціальний педагог).  
Практичний психолог КНЕУ Олена Бойчук та психолог-консультант програми СЕТА Юлія Загарницька презентували проект НаУКМА спільно з Регіональним Центром протидії насильству, травми та суїциду (RVTS) та Університетською клінікою Акерсхус (Ahus) (Норвегія). 

Учасники мали нагоду познайомитись з програмою тренінгу для гейткіперів, що дає можливість всім охочим набути необхідних знань та навичок попередження суїцидів.
В ході роботи:
- були розглянуті та спростовані міфи про розуміння суїцидів, 
- проаналізовані фактори ризику на насторожуючі ознаки, 
- відпрацьовані в інтерактивних вправах навички ведення розмови з тим, за кого є побоювання, 
- приділено увагу питанню самодопомоги (тобто турботи гейткіпера про себе).

В обговоренні психологами були розглянуті можливості застосування наданого матеріалу у роботі психологічних служб ЗВО, наголошено на важливості залучення різних цільових груп до активності в ролі гейткіперів.

На завершення всі учасники отримали методичні матеріали для подальшої роботи в окресленій тематиці. 

Велика подяка ведучим за проведену роботу, цінні поради, надані матеріали та новий досвід!!!

Проведений захід є чудовим зразком координації зусиль не лише психологів ЗВО (членів АПВШУ), а й співпраці різних громадських організацій, що мають спільну мету – турботу про благополуччя та психічне здоров'я. Щиро дякуємо всім колегам за плідну співпрацю!!!